Nieuws

| ONBEKENDE CYBERAANVAL GROOTSTE ANGST |


Eerder informeerden wij u al dat cyberrisico’s een topprioriteit is voor organisaties in 2019. In dit artikel willen wij u graag informeren over de grootste angst in 2019.

Uit onderzoek van De Nationale Security Monitor is namelijk gebleken dat onbekendheid van het soort cyberaanvallen de grootste beveiligingsvrees voor 2019 is. Daarnaast is het gebrek aan veiligheidsbewustzijn en draagvlak voor security-investeringen een angst van o.a. IT-beslissers.

Op de vraag wat organisaties verwachten van hun securitysoftwareleveranciers staat meer en betere dreigingsinformatie boven aan de agenda van 58% van de IT-beslissers. Toch zijn securitysoftwareleveranciers vaak niet in staat om deze dreigingsinformatie in kaart te brengen en/of hier advies over te geven. Daarnaast ligt de oorzaak van een aanval/datalek niet altijd bij de securitysoftwareleverancier, het gaat namelijk veel verder dan de IT.

Ook zijn IT-beslissers het erover eens dat de overheid meer met het bedrijfsleven moet samenwerken, grensoverschrijdende samenwerkingen moet aangaan en nadruk moet leggen op een strategie die de overheid wapent tegen dreigingen van buitenaf.

Verder is uit het onderzoek gekomen dat het securitybewustzijn onder grote organisaties groot is. Dat vinden wij een goede ontwikkeling, want alleen dan hebben de getroffen maatregelingen echt nut. Echter is het securitybewustzijn een stuk minder bij het midden- en klein bedrijf, maar de kans van een aanval en de gevolgen zijn vrijwel gelijk of zelfs groter.

Tegelijkertijd valt op dat een groot deel van de IT-beslissers moeite heeft met het alloceren van de juiste en voldoende resources ter bescherming van hun digitale veiligheid.

Bedrijven hebben behoefte aan meer en betere inzichten in dreigingsinformatie, dit vraagt om intensievere samenwerking. Dit verklaart dat het merendeel van de IT-Beslissers pleit voor meer samenwerking.

Interesse in een samenwerking en/of ondersteuning omtrent uw security, waarbij ook de niet IT-aspecten worden meegenomen? Neem gerust contact met ons op, we komen graag langs voor een, uiteraard geheel vrijblijvend, gesprek.

Bron: https://www.infosecuritymagazine.nl/2019/01/22/onbekende-cyberaanval-is-de-grootste-vrees-voor-2019-van-it-beslissers/