Afstudeeronderzoek: Bedrijfskunde

Ontwikkeling nieuw businessmodel voor de Cyber as a Service 

Start: September 2020

Een afstudeeropdracht bij Demiroz biedt jou de uitgelezen mogelijkheid om actief aan de slag te gaan met het oriënteren en ontwikkelen van een nieuw businessmodel. Ben jij bedrijfskundig opgeleid, analytisch en heb jij een passie voor innovatie en ondernemerschap? Dan is deze opdracht echt iets voor jou.


Over Demiroz Consultancy
Demiroz Consultancy is een persoonlijk en onafhankelijk consultancy kantoor, gevestigd in Hengelo, met een focus op informatiebeveiliging, cyberweerbaarheid en risicomanagement. 20 jaar geleden ben ik, Özkan Demiroz, begonnen met mijn eigen bedrijf in cybersecurity consultancy. Bij Demiroz zien wij onze klanten als partners, want vertrouwen is bij ons de belangrijkste factor. Door de vele jaren ervaring in cybersecurity ligt er veel expertise.
Zelf ben ik een ambitieus en opgewekt persoon. Mijn doel is om in de komende jaren mijn dienstverlening verder uit te breiden en te optimaliseren. En het liefste bouw ik een dreamteam om mij heen, zodat we bij Demiroz nóg meer kunnen doen van de dingen waar we goed in zijn.
Demiroz Consultancy begeleidt en adviseert ‘s werelds grootste en meest toonaangevende bedrijven in onder andere de volgende branches: Nucleair, Defensie, Maakindustrie, High Tech, Public Services, Medische- en Financiële dienstverlening. Wij ontwerpen en implementeren oplossingen voor de transformatie en optimalisatie van de cyberweerbaarheid en informatiebeveiliging van onze klanten.


De afstudeeropdracht
Jij helpt mee bij de ontwikkeling van een nieuw business plan Cyber-as-a-Service om vervolgens dit model ook daadwerkelijk uit te gaan rollen!


Cyber As A Service is een totaalpakket aan ondersteuning op het gebied van cyber security om onze partners nog beter te kunnen adviseren en ontzorgen.


Gedurende jouw afstudeerperiode onderzoek jij waar de klantbehoefte ligt. Jouw uitdaging is om een gedegen beeld te schetsen van mogelijkheden in de markt. Jij weet waar die opportunity’s liggen. En waar jij en wij het nog niet weten, ben je gedreven om te onderzoeken en aan te pakken.
De volgende stap is om dit concept gericht en gestructureerd uit te rollen. Wellicht zouden we moeten opschalen in personeel om dit goed neer te zetten. Waar moet die persoon zich vervolgens op richten? Waar vinden wij onze partners, regionaal, nationaal, internationaal? Hoe zetten we dit model werkend en marketing technisch in de markt passend bij onze kernwaarden: Betrokken en dienstbaar.
Kortom, op basis van je marktonderzoek doe je aanbevelingen over de uitrol van het business model, wat we daarna ook écht willen gaan uitvoeren.
Onze partners ontzorgen, kwaliteit leveren op een betrokken en dienstbare wijze. Dat is onze kracht! Doordat wij anticiperen op trends en ontwikkelingen in de markt en op de vraag van onze partners, blijven wij continu innoveren en kunnen wij onze klanten met een visie op de toekomst adviseren.


Jij kunt je vinden in
• Opleiding: Bedrijfskunde (MER), Technische bedrijfskunde, Business Administration of vergelijkbaar
• Ondernemend en innovatief
• Van nature nieuwsgierig
• Initiatiefrijk en zelfsturend
• Je komt te werken in een klein team en ontvangt een passende stagevergoeding en secundaire arbeidsvoorwaarden

Wij werken in Hengelo, op onze locatie bij Gebouw N. Een verzamelgebouw waar bedrijven met elkaar samenwerken. Je kunt dus ook contact zoeken met onze partnerbedrijven.

Iets voor jou? Graag ontvangen we jouw motivatie en CV.

Je kunt contact opnemen met Özkan Demiroz via info@demiroz.nl De koffie staat klaar!

Industrial Control Security Management

Informatie- en industriële controle systemen (ICS) worden gebruikt om industriële machines te controleren en bewaken. ICS zijn essentieel voor de continuïteit van vitale infrastructuren en daarom is het van belang om deze systemen optimaal te beveiligen. Wij kunnen helpen uw ICS te beschermen tegen onbevoegden, manipulatie van processen en schade aan systemen.

Supply Chain Security Management

Hoogwaardige beveiligingsinbreuken hebben aangetoond dat het beveiligen van uw Supply Chain van essentieel belang is voor de informatiebeveiliging van uw organisatie. Wij beoordelen de beveiliging binnen uw Supply Chain door het in kaart brengen van alle suppliers die bedrijfsgevoelige informatie bezitten, het beoordelen van de contracten en de daarin gemaakte afspraken en het beoordelen van de reeds door de organisatie getroffen maatregelen. Op basis van dit onderzoek geven wij aanbevelingen om de informatiebeveiliging binnen de Supply Chain te verbeteren.

Onafhankelijke Security Advies

Wilt u de informatiebeveiliging liever niet volledig uitbesteden maar wenst u een sparringpartner of tijdelijke ondersteuning op afstand of intern? Denk hierbij aan een strategische verandering, het implementeren van een nieuw process, het verhogen van het bewustzijn van informatiebeveiliging enzovoort. Wij bieden Independent Security Advisors aan, die kunnen optreden als uw informatie beveiligingspartner, direct beveiligingsexpertise verlenen en specialistische vaardigheden bieden. Wij helpen u graag verder op weg in het beveiligen van uw informatie.

Cyber Weerbaarheid

Tegenwoordig is de kans dat er een cyberincident plaatsvindt zeer groot. Hierbij is het cruciaal dat de onderneming juist en tijdig reageert op een cyberaanval met behulp van een vooraf gedefinieerd en getest Cyber Response Plan. Wij kunnen uw organisatie ondersteunen met het opsporen van en verdedigen tegen bedreigingen van aanvallers, georganiseerde misdaad en (kwaadwillende) insiders.

Healthcheck

De Healthcheck is een strategische tool waarin reeds getroffen informatiebeveiligingsmaatregelen worden beoordeeld, verbeterd en aanvullende maatregelen geadviseerd. Dit wordt gedaan door een stapsgewijze analyse waarin diverse onderwerpen aan bod komen en bevindingen worden gedaan. Op basis van deze bevindingen worden er aanbevelingen opgesteld en in een persoonlijk gesprek teruggekoppeld. De onderwerpen van onze Healthcheck zijn:

 • Beleid, bedrijf en verantwoordelijkheden
 • Incident Management
 • Industrial Control Systems
 • Intellectuele eigendommen
 • Middelenbeheer
 • Operationeel Management
 • Supply Chain Management
 • Toegangsbeheer
 • Verandermanagement

Risicomanagement

Risicomanagement is een proces waarbij informatie risico’s worden geïdentificeerd, beoordeeld en beheerst zodat er een totaalbeeld wordt gecreëerd. Met het implementeren van het Risk Management proces is uw organisatie in staat weloverwogen keuzes te maken omtrent toekomstige plannen en investeringen. Wij begeleiden uw informatiebeveiligingsmedewerkers met het implementeren van het vijf-fasen proces bestaande uit:

 • Stap 1: Scope bepalen
 • Stap 2: Risk Assessment
  • Stap 2a: Identificeren van de risico’s
  • Stap 2b: Analyseren en evalueren van de risico’s
 • Stap 3: Business Impact Assessment
 • Stap 4: Risicobeheersing
 • Stap 5: Monitoren en controleren van de risico’s en de getroffen maatregelen

Deze aanpak is geschikt voor grote bedrijven waarbij de inbreuk op bedrijfsgevoelige informatie een grote impact heeft voor zowel de interne als de externe omgeving van het bedrijf.